Parjoale din piept de gaina

Parjoale din piept de gaina

O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata.

Chiar daca reteta clasica de parjoale se face dintr-un mix de carne vita cu porc, noi va propunem parjoale din piept de gaine. Aceste chiftele mai aplatizate ca forma fac senzatie la orice masa festiva.

Ingrediente:

- pieptul de la o gaina,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- unt proaspat (cat o nuca),
- o ceapa fiarta,
- un albus,
- sare, piper,
- un varf de cutit de bicarbonat,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

1

Se da de doua ori prin masina pieptul de gaina (crud).

2

Se pune miezul de la o felie de paine alba inmuiat in lapte si bine stors, o lingura de smantana, untul proaspat, o ceapa fiarta in supa, sau coapta in cuptor, un albus batut spuma, sare, piper.

3

Se mai trece cu totul inca o data prin masina, se adauga un varf de cutit de bicarbonat, se freaca bine si se lasa ½ ora sa se odihneasca la rece.

4

Se ia cu lingura din compozitie, se fac parjoale date prin pesmet fin cernut si se prajesc in untura multa.

Mod de servire:

Se servesc cu cartofi si salata de sfecla.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si...
Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele...
Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne. Iata o varianta de parjoale...