Pulpa de caprioara la tava

Pulpa de caprioara la tava

Carnea de caprioara este frageda si la fel de gustoasa ca si carnea de iepure.

Datorita consistentei sale, carnea de caprioara nu se marineaza obligatoriu inainte de a fi preparata.

Inainte de a fi asezata in tava si data la cuptor, carnea de caprioara se unge cu ulei amestecat cu rom. Ea se lasa in repaus cateva ore.

Pentru a pregati pulpa de caprioara la tava, se folosesc urmatoarele ingrediente:

- pulpa de caprioara (2 kilograme)
- 50 grame slanina pentru impanat carnea
- o lingura ulei

Pentru marinata:

- un pahar otet de vin,
- trei lingurite de ulei,
- un morcov,
- doua cepe si o jumatate de telina, taiate felii,
- cateva fire de cimbru, dafin, patrunjel, sare, piper

Marinata este necesara numai daca pulpa de caprioara se gateste in ziua urmatoare sau dupa aproximativ 48 de ore. Daca durata pastrarii este mare, aceeasi marinata trebuie fiarta inainte de intrebuintare.

Mod de preparare:

1

Carnea de caprioara nu trebuie spalata. Dupa ce se jupoaie, se sterge cu o carpa uscata, indepartandu-se astfel firisoarele de par care s-au lipit de carne.

2

Se desface usor pielita subtire de pe carne si se impaneaza cu felii subtiri de slanina.

3

Apoi se sareaza sau se tine in marinata de mai sus. Inainte de a fi pusa se mai sterge bine cu o carpa, se unge cu ulei, apoi se asaza intr-o tava si se pune la cuptor la foc iute.

4

Se intoarce la inceput pe o parte, apoi pe cealalta si se unge din cand in cand cu ulei. Dupa aceea, se lasa sa se rumeneasca.

5

Daca in timpul friptului sosul scade prea tare, se mai adauga cateva lingurite de apa.

6

Cand este gata, se scoate pe o farfurie tinuta la cald, iar in tava in care s-a fript pulpa, se toarna sosul de la marinata sau putin vin, se lasa sa dea un clocot si se adauga aceasta zeama la sosul cu care se serveste friptura.

Se serveste cu o garnitura de legume si sos de vin. Inainte de a servi, se imbraca osul la un capat cu o manseta de hartie taiata in forma de crin.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii...
Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor...
Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore...