Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos.
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos.
Ingrediente:
- o varza mijlocie,
- 500 g carne macra,
- 2 linguri de untura,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper.
Pentru sos:
- o lingura de untura,
- o lingura de faina,
- 2 cesti zeama de carne (sau apa),
- 2 linguri de bors,
- o lingura de bulion,
- 3 linguri de smanatana,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege o varza mijlocie. Se curata frunzele de pe margine, apoi se desprind frunzele mari si se taie de la fiecare cotorul.
Se oparesc 10 minute intr-o oarla cu apa clocotita. Se scurg si se asaza pe un fund de lemn, astfel ca o frunza sa vina peste jumatatea celelilalte.
Se da carnea prin masina si se prajeste cu o lingura de untura si o ceapa taiata marunt.
Se inabusa picurand cate putina apa. Se adauga sare, piper si un ou.
Se asaza tocatura peste foi. Se face un sul, iar foile de la capetele sulului se intorc inauntru.
Se asaza intr-o cratita lunga cu o lingura de untura.
Se da la cuptor ca sa prinda culoare. Se adauga un sos facut dintr-un rantas de faina, cu zeama de carne sau apa, 2 linguri de bors si putin bulion.
Se lasa sa fiarba incet.
Mod de servire:
Inainte de a servi se adauga cateva linguri de smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.