Retete pentru Revelion: Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic

Retete pentru Revelion: Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un desert iesit din comun: parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic!

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru parfait(6 portii):

- 200 g de ciocolata alba;

- 300 ml de smantana pentru frisca (minim 30% grasime);- 3 galbenusuri;

- 2 linguri de zahar pudra;

- o lingurita de extract de vanilie/esenta de vanilie;

- o lingurita de gelatina/o foaie de gelatina;

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru decor:

- 150 g de zmeura proaspata/ congelata, dezghetata;

- 50 g de fistic maruntit;
- 2 linguri de zahar pudra (pentru zmeura, optional);

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Mod de preparare:

- rupe cicolata in bucatele mai mic;

- topeste cicolata la bain-marie (pe aburi). Amesteca constant pana devine complet lichida;

- lasa ciocolata la racit;

- hidrateaza gelatina. Daca folosesti gelatina pudra, pune-o intr-o lingura de apa rece si las-o sa se umfle circa 5 minute. Daca folosesti o foaie de gelatina, inmoaie-o in apa rece pana devine moale;

- invalzeste usor gelatina, dupa hidratare, pana la dizolvarea completa;

- bate galbenusurile cu zaharul pudra si extractul de vanilie intr-un castron pana devin cremoase si deschise la culoare;

- incorporeaza ciocolata alba topita in amestecul de galbenusuri, amestecand usor;

- adauga gelatina topita si amesteca bine;

- bate smantana pentru frisca pana obtii o consistenta pufoasa (nu prea tare) si incorporeaz-o treptat in amestecul de ciocolata alba, folosind o spatula;

- pune in pahare transparente un strat de zmeura;

- adauga un strat de crema de ciocolata alba;

- presara deasupra putin fistic maruntit;

- repeta straturile pana umpli paharele, avand grija sa termini cu crema de ciocolata alba.

- introdu paharele la frigider pentru cel putin 3 ore. Crema se va intari;
- scoate parfait-ul din ifrigder si decoreaza fiecare pahar cu cu zmeura proaspata, fistic maruntit si fulgi de ciocolata alba.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci parfait cu iaurt

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...