Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Ingrediente pentru 10 rulouri:
- 200 g de somon afumat (feliat subtire);
- 150 g de crema de branza (tip Philadelphia sau similar);
- o lingura de smantana (optional, pentru o textura mai cremoasa);
- o lingurita de marar proaspat tocat/o jumatate de lingurita de marar uscat;
- o lingurita de zeama de lamaie;
- o lingurita de capere (optional);
- sare si piper dupa gust;
- icre rosii pentru decor(optional).
Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Mod de preparare:
- amesteca crema de branza cu mararul tocat marunt, smantana (daca o folosesti), zeama de lamaie, sarea si piperul intr-un castron;
- gusta compozitia si ajusteaza condimentele dupa preferinta;
marunteste caperele(daca iti plac) si adauga-le in crema pentru un plus de savoare;
- pune feliile de somon pe o folie alimentara sau pe o hartie de copt, intr-un strat uniform. Feliile ar trebui sa se suprapuna usor pentru a crea o foaie compacta;
- intinde crema de branza pe toata suprafata somonului, intr-un strat subtire si uniform;
- adauga, daca doresti, cateva fire subtiri de marar pe deasupra cremei. Ii schimba aspectul;
- ruleaza somonul strans, cu ajutorul foliei alimentare, formand un rulou compact;
- inveleste ruloul in folie alimentara si introdu-l la frigider pentru cel putin o ora. Astfel ruloul se va fixa bine.
- scoate ruloul din frigider, indeparteaza folia si taie-l in felii de aproximativ 1,5-2 cm grosime;
- pune feliile pe un platou si decoreaza-le cu icre rosii sau o frunzulita mica de marar(daca doresti);
Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Sfaturi suplimentare:
- pentru o textura mai crocanta, poti pune rulourile pe felii de castravete sau crackers.
- daca vrei sa obtii un preparat mai dietetic, inlocuieste crema de branza cu iaurt grecesc bine scurs.
Citeste si: Retete pentru Revelion: Macrou marinat