Reteta: Chiftele de vinete coapte cu sos de rosii

 Reteta: Chiftele de vinete coapte cu sos de rosii

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.

Mod de preparare:

1

Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga.

2

Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale.

3

Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti.

4

Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita.

5

Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote.

6

Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.

Mod de servire:

Chiftelele de vinete astfel preparare se servesc calde sau reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Aceste chiftele au o consistenta pufoasa, deoarece cartofii sunt un bun substitut pentru paine. Ingrediente: - 400...
Chftelele marinate se obtin din carne tocata de vaca, porc si de miel. Ingrediente: - 750 g...