Iahnie de lin

Iahnie de lin

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.

Este vorba despre lin. Afla cum poti combina linul impreuna cu ceapa si bulionul de rosii ca sa obtii o iahnie delioaca, ca la mama acasa.

Ingrediente:

- 1,5 kg lin,

- 100 g ulei,

- 1 lingura faina,

- 4 cepe mijlocii,

- 2 linguri bulion,

- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii.

2

Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare.

3

Se usuca, se da prin faina si se prajeste in ulei.

4

Separat tot in ulei, se prajeste ceapa taiata felii subtiri, peste care se toarna bulionul subtiat cu o ceasca de apa.

5

Se asaza pestele in cratita impreuna cu sosul de ceapa.

6

Se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora.

7

Se potriveste de sare. Se serveste rece.

Etichete: lin, iahnie, peste

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat...
Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol. La noi...
O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara: Ingrediente: - 500 grame...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare