Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Chftelele marinate se obtin din carne tocata de vaca, porc si de miel.
Chftelele marinate se obtin din carne tocata de vaca, porc si de miel.
Ingrediente:
- 750 g carne macra,
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.
Pentru sos:
- 500 grame rosii,
- o lingura untura,
- o lingurita faina,
- o lingura otet,
- o bucatica de zahar,
- sare,
- 2 foi de dafin,
- 10 boabe de piper.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta.
In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii.
O data cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.
Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea.
Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin.
Se amesteca cu o lingura de lemn. Se formeaza chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita.
Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper.
Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie. Inainte de a se servi, se scoate frunza de telina.
Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se tin calde la cuptor.
Mod de servire:
Chiftelele marinate se pot servi cu pireu de cartofi si salata verde.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.